2lemniscaten

Begeleid je regelmatig groepen en wil je jezelf bekwamen in het begeleiden van dialoog? Dan bieden we jou graag deze training in begeleidingsvaardigheden aan!

Na afloop van de training kan je in een werk gerelateerde omgeving het gesprek op een meer diepgaande en verbindende manier voeren. Je hebt verschillende dialogische vaardigheden op zak die in veel omstandigheden van waarde zijn.

De training bestaat uit drie dagen. Daarbinnen besteden we tijd aan het ervaringsleren door dialogen met elkaar te voeren over gezamenlijk vast te stellen thema’s. We reflecteren op waarnemingen van onszelf en elkaar. Ook bieden we een theoretisch kader waarin verschillende dialoogvormen en basisprincipes inzichtelijk worden.

Opzet van de training In de zes dagdelen staan we stil bij:

 1. Basisprincipes van dialoog
 2. Gespreksleiderschap
 3. Luisteren, aandacht en de waarderende aanpak
 4. Onderzoeken en de socratische aanpak
 5. Consulteren, helen en werken met een spreeksymbool
 6. Uitdagende situaties
 7. Context creëren voor dialoog

Iedere deelnemer begeleidt een dialoog in de training en krijgt daarop een persoonlijke terugkoppeling. Daarnaast vragen we iedereen zelf een dialoog te organiseren.

Praktisch:

 • Data voorjaar 2019: donderdag 28 februari, woensdag 20 maart en woensdag 10 april 2019.
 • Centraal gelegen locatie in Utrecht.
 • Aantal deelnemers: 8 – 12 personen.
 • Begeleiders: Olga Plokhooij en Renate van der Veen.
 • De kosten voor het programma en materiaal bedragen € 995 exclusief BTW voor particulieren en zzp-ers en € 1.295 exclusief BTW voor organisaties.
 • Je kunt je via dit formulier aanmelden voor de training van het voorjaar 2019.