In 2016 en 2017 organiseerde Olga Plokhooij (Leerweg Dialoog/Spirit of the Age) twee dialogenreeksen in de agrarische sector.

Eén i.s.m. het Nederlandse Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) voor jongeren over de toekomst van het Agrarisch Ondernemerschap. Waar sta jij in 2025? Dat is de vraag die centraal stond tijdens de dialoogsessie: ‘De agrarische ondernemer in 2025’. Tijdens een dialoogsessie gaan leden van lokale AJK’s in gesprek met de lokale Rabobank. De toekomst van het agrarisch bedrijf staat centraal. Waar gaan we met het agrarische bedrijf en de -sector naar toe? Welke uitdagingen moeten nog overwonnen worden? Lees verder.

De andere serie dialogen op initiatief van NFO en Rabobank ging over een duurzame toekomst van de Fruitteelt waar de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) de geprioriteerde onderwerpen ontving die in 2017 uitgewerkt worden in concrete acties. Telers keken naar zichzelf, hun samenwerking en benoemden kwaliteit, imago, promotie, samenwerking retail, kennis van consument, groei ondernemer en stoppen als onderwerpen waarop actie nodig is. Lees verder.