Dialoog is een leerweg.
Het beoefenen en toepassen begint altijd met een eerste eigen ervaring met dialoog.

Door zelf te ervaren wat dialoogvoering je brengt, hoe je je daarbij voelt, wat het verschil is met andere gespreksvormen, kan interesse in dialoog ontstaan.

Als dialoog je aanspreekt – het aandachtig luisteren, onderzoeken, vertragen, gehoord worden – kun je vanuit die eerste ervaring vele wegen volgen.

Je kan vaker aan dialoogbijeenkomsten deelnemen. Je kan jezelf bekwamen in het begeleiden van dialoog door één of meerdere dialoogmethodieken te leren toepassen. We hebben inmiddels 1000 mensen getraind om dialoog te begeleiden (2022).

Vervolgens kan je ervoor kiezen om je te specialiseren in de toepassing van verschillende dialoogmethodieken in verschillende contexten. Waarbij je een afweging kunt maken welke omstandigheden en doelen om welke vorm vragen.

Deze leerweg vraagt altijd om tussentijds beoefening, het zogenaamd maken van vlieguren waarmee je de opgedane kennis en vaardigheden integreert in je bewustzijn en handelen.

Om je te bekwamen als dialoogbegeleider hebben we het volgende aanbod:

  1. Workshop Dialoog ervaren – 3 uur
  2. Training Dialoog begeleiden met drie methodieken – 4 dagen
  3. Leerweg Dialogische Grondhouding – 8 dagen
  4. Incompany Training Dialoog begeleiden – maatwerk
  5. Leerweg Dialogische Professional in organisaties – 9 dagen + opvolgend leer- en inspireergroep dialoog
  6. Leer- en Inspireergroep Dialoog – jaarlijks 4 dagen

Als je je vervolgens verder wilt bekwamen hebben we de onderstaande leerwegen ontwikkeld. Als je interesse hebt in een van deze leerwegen, maken we graag een afspraak met je. Elk traject is maatwerk. Voor het ontwerp nemen we graag de tijd om zo tot een passend aanbod te komen.